Rundvlees met zuurkool

Rundvlees met zuurkool

  • 4 rundvleesrouladen (rumpsteak)
  • 700 g zuurkool
  • 50 cl rundvlees bouillon
  • 25 cl rode wijn
  • 50 g spek
  • 4 uien (verdeeld)
  • 2 augurkjes
  • 1 wortel
  • 2 tenen knoflook
  • 4 eetl. plantaardige olie
  • 1 eetl. tomatenpasta
  • 1 eetl. boter
  • 4 theel. mosterd
  • 1 laurierblad
  • bloem (optioneel)
  • zout
  • peper

Snijd spekjes in fijne kubussen.
Snijd de uien in dunne plakjes.
Snijd de augurkjes in de lengterichting in dunne stroken.
Plet de knoflook.
Snijd wortel in schijfjes.
Sauteer in een grote braadpan het spek en de helft van de uien op middelmatige hitte met wat plantaardige olie voor ca. 2 - 3 minuten.
Haal de pan van het vuur en zet het opzij.
Dep de rouladen droog.
Sprijd een dunne mosterdlaag over elke roulade.
Strooi naar smaak met zout & peper erover.
Voeg de spekjes, uien en augurkjes op de rouladen toe.
Rol de rouladen op met de lange zijden naar binnen gericht, en bind ze met behulp van keukendraad.
Verhit de boter en plantaardige olie in een pan.
Voeg de rouladen toe en bak ze op gemiddelde hitte voor ca. 3 - 4 minuten per kant.
Verwijder de rouladen uit de pan.
Voeg wortels, andere helft van uien, knoflook, tomatenpasta en sauté toe voor ca. 2 - 3 minuten.
Doe de rouladen terug in de pan.
Deglaceer met de bouillon en rode wijn.
Voeg het laurierblad toe, en kook tot een deel van de vloeistof is verdampt.
Doe het deksel op de pan en laat op een lage temperatuur voor ongveer ca. 1½ uur sudderen.
Verwijder de rouladen, zet ze opzij en bedek ze met alufolie om warm te houden.
Breng op smaak met zout & peper.
Dik het indien nodig in met bloem.
Warm in een grote pan de zuurkool op voor ca. 5 - 10 minuten met gemiddelde hiitte.
Roer zonodig af en toe om.
Voeg, indien gewenst, een beetje bouillon en mosterd toe voor meer smaak.
Doe de rouladen op een bord en dien op met de saus en zuurkool.

Bron: Julia, Kitchen Stories

Terug