Roergebakken rundvlees met mango

Roergebakken rundvlees met mango

voor 2 personen

Zorg dat je dit allemaal klaar hebt voordat je gaat bakken want als het vlees eenmaal in de pan ligt, gaat het snel!
Het vlees moet gemarineerd worden.
Meng hiervoor de volgende ingrediënten:

  • 2 eetl. rode wijn
  • 2 eetl. (Kikkoman)sojasaus
  • ½ theel. maizena
  • ½ theel. suiker
  • ½ theel. peper
  • ½ theel. chilivlokken
  • ½ eetl. verse gemberwortel

(Je hebt straks ook nog een halve eetlepel gember nodig.
Bewaar de gember in de diepvries, dan kun je het heel makkelijk raspen.
Ook kun je zo de gember heel lang goed houden.)
Dan de runderfilet, het hoeft geen biefstuk te zijn, maar is wel lekkerder.
Snijd het vlees in dunne plakjes, haaks op de draad van het vlees (ook dit gaat het best als het vlees nog een beetje bevroren is).

  • 225 g runderfilet
  • 1 eetl. sesamzaad
  • ongeveer 100 g Chinese mie
  • 400 g broccoli
  • 1 eetl. citroensap
  • 1 eetl. sesamolie
  • zout
  • 2 eetl. olie
  • een grote rijpe mango
  • ½ eetl. geraspte verse gemberwortel
  • 2 eetl. in dunne plakjes gesneden bosui
  • chilivlokken

Roer het vlees door de marinade en laat minstens 20 minuten staan.
Rooster het sesamzaad in een hete droge koekenpan.
Zodra de zaadjes bruin beginnen te worden, haal je de pan van het vuur en doe je ze in een kommetje.
Kook de Chinese mie zoals op de verpakking staat.
Snijd de broccoli in kleine roosjes (de steel schillen en in stukjes snijden).
Kook de broccoli in een bodempje water of stoom het tot het net gaar is.
Hussel er de citroensap en sesamolie door.
Bestrooi met het sesamzaad (en eventueel een snufje zout).
Als alles klaar is bereid je pas het vlees en de mango.
Haal het vlees uit de marinade, schraap de overtollige marinade eraf, vang het op en bewaar de marinade.
Zet een wok op een hoog vuur, met de olie en wacht tot het bijna dampt.
Nu het vuur iets lager zetten en het vlees kort roerbakken (maximaal 2 minuten).
Schep het vlees uit de wok.
Leg nu de plakjes van een de mango en gemberwortel in de hete olie.
Na een paar tellen doe je het vlees erbij, de marinade en de in dunne plakjes gesneden bosui.
Twee keer omscheppen, beetje chilivlokken erover en nog wat extra bosui.
Direct serveren en smullen maar.

Opmerking
Gebruik echt géén ketjap, maar sojasaus en dan het liefst Kikkoman!
Het recept is voor twee personen. Als je voor 4 personen kookt, verdubbel dan alles, behalve de mango; anderhalf is dan genoeg. Ik eet er groente (broccoli) bij en een beetje Chinese mie. Zilvervliesrijst met een groenteprutje (rode ui, chinese kool, paprika, knoflook) kan ook.

Bron: Doe maar gezond

Terug