Roerbak met spruitjes

Roerbak met spruitjesRoerbak met spruitjes

  • 200 g kogelbiefstuk, niet platgeslagen
  • 1 teen knoflook
  • 2 eetl. Japanse sojasaus
  • 5 eetl. oestersaus
  • sambal naar smaak
  • 3 eetl. witte wijn of droge sherry
  • 1 eetl. azijn
  • 200 g kleine spruitjes, schoongemaakt
  • 1 grote ui, de helften in plakken
  • 2 rode paprika’s, in stukjes
  • 200 g taugé

Snijd het vlees in zo dun mogelijke reepjes.
Schep ze om met de knoflook uit de pers en de soja en laat marineren.
Roer een sausje van de oestersaus, sambal, witte wijn of sherry en azijn.
Bewaar.
Kook de spruitjes een minuut of 5 in water met zout.
Proef of ze nog beet hebben, giet ze af en spoel ze af met koud water.
Laat uitlekken en bewaar.
Bak de ui en de paprika op je hoogste vuur een paar minuten, tot ze zacht worden.
Doe de taugé in de pan, giet er vier eetlepels water bij en dek af met een deksel.
Draai het vuur laag.
Laat 5 minuten garen.
Haal dan het deksel weg en draai het vuur op zijn hoogst.
Wacht even en doe dan de biefstuk in de pan.
Schep en schep, misschien met twee spatels in plaats van een, tot de biefstuk zijn rauwe kleur verliest, niet langer.
Doe de spruiten in de pan, plus het geprepareerde sausje.
Schep om en laat met het deksel op de pan nog 3 minuten doorwarmen.

Bron: Onno Kleyn

Terug