Rode kool ovenschotel

Rode kool ovenschotel

  • 750 g rode kool (met of zonder appel uit vriezer of pot)
  • 250 g spekjes
  • snufje gedroogde tijm
  • 100 g gewelde abrikozen
  • 1 kg aardappels (kruimig)
 
  • scheutje melk
  • verse peterselie
  • 1 rode ui (gesnipperd)
  • klontje boter
  • peper & zout

Kook de aardappels 20 minuten in een pan met water.
Bak ondertussen de spekjes 5 minuten tot ze krokant beginnen te worden en neem ze uit de pan en laat uitlekken op een keukenpapiertje.
Laat een beetje vet in de pan en fruit hier de rode ui met de tijm in.
Voeg de rode kool toe en bak even mee (bij bevroren rode kool tot deze ontdooid is).
Snijd de abrikozen in stukjes en voeg samen met de spekjes toe aan de rode kool.
Verdeel de rode kool over een ovenschaal.
Verwarm de oven op 200 °C.
Giet de aardappels af en stamp deze fijn.
Voeg peper, zout, scheutje melk, peterselie en een beetje boter toe en stamp tot een smeuïge puree.
Verdeel de puree over de rode kool en strijk glad.
Besmeer de bovenzijde van de ovenschotel eventueel met een beetje gesmolten boter voor een mooi korstje.
Bak de rode kool schotel ca. 25 minuten in de oven.

Bron: Leuke Recepten

Terug