Geroerbakt vlees met paksoi

  • Stukje gemberwortel
  • ½ Spaanse peper
  • 1 (rode) ui
  • 600 - 700 g paksoi
  • 150 g hamlap
  • 2 eetl. olie
  • 1 eetlepel gembersiroop (potje)
  • 1 - 2 eetl. sojasaus
  • limoensap- of citroensap

Schil het stukje gember en rasp het grof.
Snijd de Spaanse peper in smalle ringetjes.
Maak de ui en de paksoi schoon.
Snijd de ui in snippers en de paksoi in repen.
Snijd het vlees in smalle reepjes.
Verwarm de olie in een wok of braadpan en roerbak het vlees hierin bruin.
Fruit de ui, de peper en de gember mee.
Voeg de paksoi toe en roerbak de groente in enkele minuten gaar.
Maak het geheel op smaak met de gembersiroop, de sojasaus en een beetje limoen- of citroensap.

Menusuggestie
Lekker met mie.

Bron: Voedingscentrum

Terug