Rode uienpizza met geitenkaas

vegetarisch, voor 2 personen

  • ½ pak bruinbroodmix
  • 2 eetl. olie
  • 500 g rode uien
  • 2 eetl. balsamico azijn
  • 1 eetl. bruine basterdsuiker
  • tijm
  • 1 eetl. pijnboompitten
  • 100 g zachte geitenkaas

Maak het broodmix met water en 1 eetlepel olie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Laat het deeg op een warme plek 30 minuten rijzen.
Maak de uien schoon en snijd ze in halve ringen.
Fruit de uienringen in de rest van de olie glazig.
Voeg de balsamico azijn, de basterdsuiker, peper, een beetje zout en wat tijm toe.
Stoof de uien in 20 minuten gaar.
Warm de oven voor op 220 °C.
Rol het deeg uit tot een dunne lap en leg het deeg op een ingevet bakblik.
Beleg het deeg met de uien.
Strooi er de pijnboompitten over en verdeel er de geitenkaas over.
Bak de pizza op de onderste richel van de hete oven in ca. 12 minuten gaar en bruin.

Terug