Spaanse kikkererwten

  • 175 g kikkererwten
  • 90 cl water
  • 1 eetl. olie
  • 1 theel. zout
  • 25 g boter
  • 1 ui, gesneden
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1 groene paprika
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 blik (340 g) maïs, uitgelekt
  • 2 groene chilipeper
  • ½ theel. oregano
  • gemalen komijn

Zet de kikkererwten onder water en laat ze een nacht weken.
Verwijder de erwten die boven komen drijven en droog de rest.
Doe ze in een koekenpan en voeg 90 cl koud water en de olie toe en breng het aan de kook.
Dek de pan af en draai het vuur lager.
Laat het voor een 1 - 1½ uur sudderen totdat de kikkererwten zacht zijn.
Voeg het zout pas aan het einde van de kooktijd toe.
Giet het water af en doe de kikkererwten opnieuw in de pan.
Smelt de boter in een koekenpan met dikke bodem en fruit de ui, knoflook en paprika totdat ze zacht zijn.
Snij de paprika in blokjes en verwijder het zaad en zaadlijsten.
Roer de tomaten, maïs, puntpaprika, oregano en komijn door elkaar naar smaak.
Voeg het mengsel toe aan de erwten, dek de pan af en kook het zachtjes voor 20 minuten, roer het regelmatig even door.
Heet serveren.

Terug