Chili con carne

De gekleurde versie

  • 500 g gehakt, h.o.h.
  • 250 g kidneybonen
  • 2 uien, gehakt
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 blik maïskorrels
  • 1 Spaanse peper, kleur naar keuze
  • 2 wortelen
  • Chilipoeder naar smaak
  • 3 - 4 tenen knoflook
  • zout
  • peper
  • olijfolie

Week de kidneybonen een nachtje en kook ze daarna totdat ze zacht zijn.
Verhit de olie in een pan met een dikke bodem en bak de uien tot ze bruin zijn.
Voeg het gehakt toe en bak het zolang totdat het rul wordt.
Voeg de uitgelekte bonen toe, de tomaten, maïs, Chili en knoflook, en laat het voor een half uur sudderen.
Snij de wortel en Spanse peper in blokjes en voeg het toe.
Laat het voor 5 - 10 minuten pruttelen en serveer de Chili met rijst of stokbrood.

Terug