Chili con carne van Jamie Oliver

  • 2 middelgrote uien
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie
  • 2 theel. chilipoeder
  • 1 vers rode peper, van zaadlijsten ontdaan en in stukjes gesneden
  • 1 theel. djintan
  • (zee)zout en vers gemalen zwarte peper
  • 500 g rundergehakt
  • 200 g zongedroogde tomaten in olie (potje)
  • 2 blikken hele tomaten, in stukjes snijden
    (hele tomaten uit blik zijn naar mijn mening iets lekkerder dan tomatenblokjes)
  • ½ stokje kaneel
  • 2 blikken rode kidney bonen, uitgelekt

Hak de uien en de knoflook in een mixer fijn en fruit deze in een klein beetje olijfolie totdat ze zacht zijn.
Voeg de rode peper, chilipoeder, djintan en zout & peper toe.
Voeg het gehakt erbij en bak het rul, totdat alles bruin is.
Hak de gedroogde tomaten in de mixer zodat deze een pasta vormt en voeg dit bij het gehakt.
Voeg de tomaten, het kaneelstokje en 1 dl water bij het vlees.
Proef even en voeg zonodig nog wat kruiden toe
Doe het deksel op de pan en laat dit een ½ uurtje sudderen.
Voeg de uitgelekte kidneybonen erbij en laat alles even doorwarmen.

Serveertip
Dit gerecht komt beter tot zijn recht als het een dag van tevoren is klaargemaakt!
Met stokbrood en een groene salade en een grote klodder Bulgaarse yoghurt of guacamole.

Bron: BBC
Gepubliceerd door: Smulweb

Terug