Ossobuco Antonio

  • 2 stuks kalfsschenkel
  • 1 eetl. olijfolie (of amandelolie)
  • 1 teentje knoflook (fijngesneden)
  • 1 theel. tijm (verse)
  • 1 theel. oregano (verse)
  • 1 blaadje foelie
  • 1 laurierblad
  • 1 glas witte wijn (droge Italiaanse)
  • 1 dl tomatensap
  • 1 pot kalfsfond
  • snufje peper
  • snufje zout

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Smeer de kalfsschenkels in met amandelolie, tomatenpuree, zout & peper.
Leg de schenkels in een ovenslede.
Plaats de slede in de oven en keer de schenkels na 10 minuten om.
Voeg na 10 minuten de kruiden en specerijen toe en blus het af met de witte wijn (niet over, maar naast het vlees).
Voeg de fond toe en laat het geheel ca. 1½ uur garen op 150 °C.
Zeef de saus en bind hem licht met allesbinder.

Bron: Vlees.nl

Terug