Klassiek recept voor Bolognaise,
suggo di Bologna

  • 400 g stoofvlees, rund- of varkensvlees,
    er ook nog wat varkens of rundsgehakt bij
  • 4 teentjes knoflook
  • 4 eetl. olijfolie
  • 3 - 4 uien
  • 800 g gezeefde tomaten (vers of uit blik)
  • een klein blikje tomatenpuree.
  • 3 blaadjeslaurier
  • basilicum, oregano
  • 1 kleine wortel
  • een half glas witte wijn (naar keus)
  • zout & peper uit de molen

De olijfolie verhitten in een grote pan.
Het stoofvlees toevoegen en op zacht vuur bakken.
zout & peper naar smaak toevoegen en laten garen in de jus.
Afblussen met de wijn.
De fijngesnipperde knoflook, wortel in stukjes en grof gesneden ui toevoegen.
Al roerend de uitjes fruiten en vervolgens de gezeefde tomaten en een kwart van de tomatenpuree toevoegen.
De kruiden erover strooien (ongeveer een eetlepel basilicum en oregano).
Als u verse kruiden heeft, is dat nog beter.
Goed doorroeren.
Het vuur iets hoger zetten, om een gladde saus te krijgen.
Doe het deksel op de pan.
Uw werk zit er hier op.
De saus kan nu ongeveer 2 uur stoven, maar langer stoven verbeterd de smaak en de consistentie.
De saus af en toe doorroeren.

Bron: Sam Khaldi

Terug