Gevulde schnitzel met geitenkaas

schnitzel_gevuld (3K)

voor 2 - 3 personen
  • 1 pak Lassie Mediterrane rijst
  • 800 g spinazie
  • 50 g zachte romige geitenkaas, verbrokkeld
  • 2 theel. honing
  • 1 theel. tijm
  • 2 (dunne) varkensschnitzels
  • 2 eetl. boter
  • ¼ blokje runderbouillon, verkrulmeld
  • cocktailprikkers

Kook de rijst 8 minuten in een pan met ruim kokend water en zout.
Was intussen de spinazie goed schoon.
Vermeng in een kom de geitenkaas met honing en tijm tot een romige vulling.
Kruid de schnitzels met zout & peper.
Schep op het midden van elke schnitzel 2 eetlepels van de vulling.
Klap de schnitzels (over de vulling heen) dubbel en steek de schnitzel aan open zijden vast met cocktailprikkers zodat de vulling goed blijft zitten.
Giet de rijst af en laat deze afgedekt staan.
Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de schnitzels in ce. 15 minuten aan beide zijden goudbruin en gaar.
Laat intussen de spinazie met aanhangend water en zout op hoog vuur in een andere pan slinken.
Neem het vlees uit de pan en blus het braadvet af met 10 cl water en het bouillonblokje.
Laat de spinazie in een vergiet uitlekken.
Verdeel de rijst, spinazie en gevulde schnitzels met geitenkaas over de borden.
Schenk de jus over het vlees.

Bron: Lassie

Terug