Gewokte aardappelstrips met kort gebakken zalm

aardappelstrips (2K)

  • 4 vastkokende aardappelen
  • 400 g zalmfilet
  • 4 eetl. grof zeezout
  • 4 eetl. suiker
  • ½ rode chili
  • 1 paksoi
  • 3 eetl. sesamolie
  • peper en zout

Meng de suiker en het zeezout.
Kruid de zalmfilet eerst met peper en wrijf hem vervolgens in met het zout-suikermengsel.
Laat enkele uren marineren in de koelkast.
Schil de aardappeltjes en snijd ze in dunne strips.
Spoel ze met water en dep ze droog.
Schraap het zout-suikermengsel van de zalm.
Verwarm de sesamolie in een wok en bak de zalm kort aan beide zijden.
Zet even aan de kant.
Was de paksoi en snijd in dunne repen.
Bak de aardappeltjes krokant in de wok en voeg de paksoi en chili toe.
Serveer de aardappeltjes en de groentjes bovenop de zalm.

Tip
Vervang de zalmfilet door tonijn.

Bron: Patapas

Terug