Kruidige doperwtjes met gehakt en eiermie

doperwtjes_gehakt (4K)

  • 1 zak (250 g) Chinese eiermie
  • 2 rode uien
  • 1 rode paprika
  • wokolie
  • 400 g gehakt
  • 1 pak doperwtjes (450 g, diepvries)
  • 10 eetl. Conimex Woksaus Knoflook Koriander

Kook de mie volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten en goed laten uitlekken.
Pel en snijd ondertussen de uien in partjes.
Maak de paprika schoon en snijd in reepjes.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok het gehakt en de uien 3 minuten.
Voeg de doperwtjes en de paprika toe en wok 5 minuten mee.
Schep de woksaus erdoor en wok nog 2 minuten.
Verdeel de mie over 4 kommen of borden en schep de kruidige doperwtjes met gehakt erop.

Op tafel
Zet pikant gekruide kroepoek Bali op tafel en voor degene die van iets minder pittig houdt kroepoek naturel.

Lekker anders kan ook
Voeg in plaats van woksaus knoflook koriander, Conimex woksaus Japanse teriyaki honing toe en vervang het gehakt door vleesreepjes of reepjes kip.

Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Salade met gebakken mosselen en Gemberyoghurt met cashewnoten toe.

Bron: Conimex

Terug