Goulash

  • verse tomaten of tomatenpuree
  • paprika
  • bouillon
  • bloem
  • peper
  • zout

Spek uitbakken (in een wok is erg makkelijk) en uit de pan halen.
In dit spekvet de in stukken gesneden uien bakken (evt. wat vet toevoegen) en het in stukjes gesneden vlees.
Tijdens het bakken wat peper, zout en de gesneden teentjes knoflook erbij.
Uien glazig en vlees aangebraden?
Dan een paar eetlepels bloem eroverheen om het wat te binden.
Dan bouillon erbij en de rest van de spullen (tomaten, paprika + poeder).
Spulletje goed doorroeren en een tijd laten sudderen.
Paardenvlees vaak 2,5 uur, rund wat korter.
Als je af en toe proeft, hou je misschien weinig over maar weet je wel wanneer je het gaar genoeg vindt.

Variaties
Hou je van knoflook, dan doe je er vijf teentjes in.
Wil je het pittiger?
Vervang dan een deel van de paprikapoeder door chilipoeder of gooi er wat sambal bij.
Hoort niet maar is wel lekker.
Ook kun je er karweizaad, tijm of rozemarijn in doen, net wat je leuk vindt en in de tuin hebt staan.
Evt. kun je (een deel van) de bloem weglaten en door room vervangen.
Met rijst of aardappels, puree zelfs en dan een mooie simpele salade bv. Mozzarella, tomaat en basilicum of gewoon plakjes of kleine blokjes komkommer.

Bron: Wildernisvlees

Terug