Pittige rundvleescurry

  • 20 cl kokosmelk
  • 2 eetl. bruine basterdsuiker
  • 3 eetl. vissaus
  • ½ zakje verse koriander (7,5 g)

Vlees op kamertemperatuur laten komen en in blokjes snijden.
Knoflook pellen en fijnhakken.
Limoen schoonboenen, raspen en uitpersen.
In braadpan olie verhitten.
Vlees dichtschroeien in 5 minuten.
Currypasta en de helft van kokosmelk toevoegen, ca. 1 minuut al roerend verwarmen.
Knoflook, limoensap, rasp, rest van kokosmelk, suiker en 1 dl water toevoegen.
Vlees op laag vuur 2,5 à 3 uur gaar stoven.
Curry met vissaus op smaak brengen.
Koriander fijnknippen en vlak voor serveren over de curry strooien.
Lekker met jasmijnrijst en salade.

Bron: Wildernisvlees

Terug