Bonenpotje met kool en rozemarijn

  • 1 ui, in flinters
  • 400 g procureur (of anders hamlap), in reepjes
  • olijfolie
  • ½ groene kool, in reepjes
  • 1 teen knoflook, geplet
  • 2 takken rozemarijn
  • 1 40 cl-blik kievitsbonen
    (borlotti, bij de Turk of Marokkaan), of zwarte bonen, uitgelekt

Een lekker potje met kievitsbonen, groene kool en varkensvlees:
bak de ui en de reepjes vlees in een scheutje olie een paar minuten, tot de rauwe kleur van het vlees verdwenen is.
Voeg de kool en wat zout toe, schep om en sluit de pan.
Draai het vuur laag.
Laat een kwartiertje smoren, hussel tussentijds nog eens om.

Bak in een koekenpan de teen knoflook met de rozemarijn in een grote scheut olie tot de knoflook kleurt.
Bak de bonen 5 minuten mee en voeg bij het koolmengsel.
Breng op smaak met peper en meer olie.

Onno Kleyn

Terug