Aardappelgratin met aubergines en tomaat

aardappelgratin (2K)

  • 8 middelgrote, vastkokende aardappelen
  • 2 aubergine1 blik gepelde tomaten
  • 2 dl groentebouillon
  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 2 eetl. salie of tijm
  • 100 g geraspte kazen (naar keuze)
  • 2 eetl. olijfolie
  • 2 eetl. grof zeezout
  • peper en zout

Snijd de aardappelen en de aubergines in schijfjes van 5 mm.
Bestrooi de aubergines met zeezout, laat ze 30 minuten rusten, spoel ze af met water en dep ze droog.
Hak de ui en de look fijn.
Stoof ze in olijfolie en voeg de gepelde tomaten en de groentebouillon toe.
Laat even sudderen en breng op smaak met peper en zout.
Leg een laagje aardappelschijfjes in een ovenschaal en daarna een laagje aubergines.
Bestrooi met de helft van de fijngehakte salie of tijm.
Overgiet met de helft van de tomatensaus.
Herhaal dit en werk af met een laagje kaas.
Gaar alles gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C.

Tip
Maak het gerecht pittiger met kaassaus.

Bron: Patapas

Terug