Spitskool met tofu en appeltjes

soya_tofu (3K)

vegetarisch, voor 2 - 3 personen
  • 300 g aardappelschijfjes
  • zout
  • peper
  • 400 g gesneden spitskool
  • 1 groentebouillonblokje
  • 2 appels
  • 40 g walnoten
  • 1 pak alpro soya tofu fijngehakt
  • 250 g magere kwark
  • 1 à 2 eetl. shoarmakruiden

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Kook de aardappelschijfjes in water met zout in 8 minuten gaar.
Breng 1 liter water met het bouillonblokje aan de kook en kook de spitskool in 3 minuten beetgaar.
Giet de kool af en laat de groente goed uitlekken.
Schil de appels en snijd ze in blokjes.
Hak de walnoten grof.
Meng de Alpro soya Tofu fijngehakt met de helft van de kwark en de shoarmakruiden.
Voeg naar smaak zout & peper aan toe.
Meng de rest van de kruiden door de rest van de kwark.
Doe de aardappelschijfjes in een ovenschaal, leg er de appelblokjes en de walnoten op en verdeel er de kwark met kruiden over.
Dek af met de spitskool en de tofu fijngehakt mengsel.
Bedek de schotel met aluminiumfolie.
Plaats de schotel 30 minuten in de oven tot deze door en door heet is en mooi gegratineerd.
Verwijder na 15 minuten in de oven de folie.

Alpro soya

Terug