Andijvieflan met gehakt

  • 1000 g andijvie
  • 1 citroen
  • 4 eieren
  • peper
  • zout
  • snufje nootmuskaat
  • 500 g gemengd gehakt
  • 1 eetl. peterselie (fijngehakt)
  • 20 g boter (bakboter)
  • tomatensaus

De andijvie zorgvuldig wassen en in reepjes snijden.
Gedurende 5 minuten blancheren in kokend water met citroensap en een weinig zout.
De andijvie in een vergiet goed laten uitlekken.
De eieren loskloppen en mengen met de kruiden, de gehakte peterselie en het gehakt.
Vervolgens de andijvie door het mengsel roeren en in een beboterde souffléschaal gieten.
In een voorverwarmde oven plaatsen en op 200 °C gedurende 1 uur laten garen au bain-marie.
De flan direct opdienen en serveren met warme tomatensaus.

Bron: De Wassende Maan

Terug