Chorizos ceboleiros, Bloedworst met ui en pompoen

Waar ik vandaan kom wordt de volgende bloedworst met o.a. pompoen gemaakt:

  • varkensvlees doorregen
  • dikke darm
  • ui
  • pompoen
  • gemalen paprika (scherp)
  • gemalen paprika (zoet)
  • oregano
  • kruidnagel
  • nootmuskaat
  • peper
  • zout
  • bloed

Deze worst heeft dezelfde gewicht aan vlees als aan ui + pompoen.
Kook de pompoen en haal het vlees uit de schil, ontdoe het van pitjes.
De ui en pompoen licht in varkensvet bakken, daarna laten afkoelen.
Hak het vlees klein en meng met de inhoud van de pan.
Op smaak brengen met paprika, kruidnagel, oregano, nootmuskaat, peper en zout.
Goed door elkaar roeren en voeg als laatste het bloed toe.
Vul met het mengsel de darm, bind de darm aan de uiteinden en elke 10 cm vast.
Laat de worst 1 á 2 dagen roken boven een laurier vuur, daarna enkele dagen in een goed geventileerde ruimte wat laten drogen.
Lekker meekoken met witte bonen bijvoorbeeld.

Fausto

Terug