Saltimbocca - I

saltimbocca (1K)

benodigdheden per persoon:
  • 150 g kalfsoester
  • 1 plakje dungesneden parmaham
  • 1 blaadje verse salie
  • 1 cocktailprikker
  • klontje boter
  • 10 cl witte wijn

Leg de kalfsoester plat neer en leg hierop de plak ham en het blaadje salie.
Vouw het geheel dubbel en steek de uiteinden vast met de cocktailprikker.
Smelt de boter in de pan en bak de kalfsoester vervolgens aan beide kanten in een aantal minuten mooi bruin.
Blus af met de witte wijn en zet het vuur iets lager.
Als de witte wijn bijna volledig is verdampt, is de saltimbocca klaar.
Je kunt de saltimbocca heerlijk combineren met allerlei Italiaanse gerechten, maar met wat gebakken aardappeltjes, een verse groene salade en een lekker glas wijn ben je echt al een heel eind!

Tip
Vraag de slager de kalfsoester wat platter te slaan, als ze dat niet al zijn, omdat je ze nog dubbel gaat vouwen, alvorens ze te bakken.

Bron: Bianca


Saltimbocca - II

  • 4 kalfslapjes (elk +/- 80 g)
  • 4 salieblaadjes
  • 4 fijne sneetjes Parmaham
  • 2 eetl. witte wijn
  • olijfolie
  • peper

Leg de kalfslapjes op een werkblad.
Breng op smaak met peper, maar gebruik geen zout.
Leg een sneetje Parmaham en een salieblaadje op elk kalfslapje.
Hou de ingrediënten samen met een tandenstoker of een satéstokje.
Verhit een beetje olie in een pan.
Matig het vuur en leg de saltimbocca in de vetstof.
Laat beide zijden gedurende 5 minuten goudgeel bakken.
Begin met de kant van de ham.
Neem de saltimbocca uit de pan en hou warm.
Blus de pan met een beetje water en doe er 2 eetlepels witte wijn in.
Breng aan de kook op een heet vuur intussen verder roerend met een houten lepel.
Leg de saltimbocca op een serveerschaal en giet de saus erover.
Dien op met spaghetti, olijfolie en salie.

Het Gastronomennet
Bron: De Wassende Maan

Terug