Roergebakken witlofreepjes met dragon en gegrilde karbonade

roerbak_witlof (2K)

  • 4 ribkarbonades
  • 2 eetl. mosterd
  • 1 theel. verse tijm
  • versgemalen peper en zout
  • 6 struikjes witlof
  • 1 eetl. gedroogde dragon of 2 eetl. verse dragon
  • 1 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. pikante jus
  • 1 theel. honing
  • 4 grote vastkokende aardappels
  • 2 eetlepels roomboter

Kruid de karbonades met peper en zout en bestrijk deze met mosterd.
Bestrooi deze met de tijmblaadjes en laat het 10 minuten intrekken.
Verhit in de tussentijd een grilpan.
De aardappelen goed schoon borstelen en in grote parten snijden.
In water met wat zout net gaar koken, afgieten en op een zeef laten uitstomen en in roomboter aan alle zijden goudbruin bakken.
Halveer de witlofstruikjes en verwijder de uiteinden en het hart.
Snijd nu in dunne reepjes.
Verhit vervolgens in een ruime hapjespan de olijfolie en roerbak de witlofreepjes op hoog vuur.
Kruid met peper, zout en dragon.
Voeg de honing en de vleesjus toe en laat het nog even zachtjes stoven.
Bak de karbonade in de grillpan goudbruin en net gaar.
Schep de witlof op een zeef en vang de jus op.
Laat deze in een pannetje nog even inkoken.
Schep de witlof op voorverwarmde borden en plaats de karbonades er boven op.
Schep de aardappelparten erbij.
Serveer de jus apart.

Wijnadvies
Cabernet Sauvignon, Tempranillo, Argentinie

Succestip
Alvorens de witlofreepjes te bakken in de olijfolie, ontbijtspekreepjes krokant uitbakken en deze later als laatste over het geheel strooien.

Bron: Spar Succes recepten

Terug