Hamlappen met een kaaskorstje

hamlappen_kaas (1K)

  • 4 niet te vette hamlappen
  • 2 bruine boterhammen
  • 2 eetl. versgehakte
  • kruiden( tijm, salie, rozemarijn)
  • 200 g Roquefort
  • versgemalen peper en zeezout
  • 1 zak Italiaanse wokmix
  • 8 stevig kokende aardappelen
  • 4 eetl. olijfolie

Borstel de aardappelen goed af onder stromend, koud water.
Snijd ze in 8 parten en kook ze bijna gaar in water met wat zout.
Giet ze af en schep ze in een ovenschaal.
Besprenkel deze met de olijfolie en kruid met versgemalen peper, zeezout, tijm en rozemarijn.
Meng alles goed door elkaar en zet de ovenschaal in een voorverwarmde oven op 200 °C.
Laat het ca. 20 minuten bakken tot ze goudbruin zijn.
Af en toe door elkaar scheppen.
De oven aan laten staan!!
In de tussentijd de boterhammen in de keukenmachine goed fijn laten draaien, de kruiden en de kaas er aan toevoegen en tot een dikke massa laten draaien.
De hamlappen kruiden met peper en zout en in een koekenpan aan beide zijden goudbruin bakken.
Nu bestrijken met de kaasbroodmassa en op een ovenplateau plaatsen.
Het plateau ca. 10 minuten in de oven plaatsen om de kaas te laten smelten en te laten kleuren.
Tegelijkertijd een hapjespan of wok verhitten met de olijfolie en de wokmix hierin om en om roerbakken.
De wokmix over de voorverwarmde borden verdelen, de hamlappen er bovenop plaatsen en de aardappelen erbij scheppen.
Direct serveren.

Wijnadvies
Cotes de Bordeaux rouge, Bergerac, Frankrijk

Succestip
Serveer met bijv. een verse tomatensaus met gebakken sjalotjes.

Bron: Spar Succes recepten

Terug