Gebraden varkenshaasbiefstukjes met lauriersaus en knolselderijpuree

varkenshaasbiefstukjes (2K)

  • 8 varkenshaasbiefstukjes van ca. 60 g of 3 hele haasjes
  • peper en zout
  • 1 eetl. boter
  • 4 eetl. vloeibare jus naturel
  • 2 fijngesneden sjalotten
  • 5 blaadjeslaurier
  • 1 glas rode wijn
  • 1 knolselderij
  • 2 grote aardappelen
  • 4 eetl. slagroom

De knolselderij en de aardappelen schillen en in stukken snijden.
Samen met water en wat zout aan de kook brengen en in ca. 15 minuten gaar koken.
Het vocht afgieten en bewaren.
De aardappelen en knolselderij goed laten uitstomen.
Vervolgens in de mixerblender fijn pureren.
Eventueel wat kookvocht toevoegen als het geheel te droog is.
De puree in een pan scheppen en weer verwarmen.
De room toevoegen en op smaak brengen met peper en zout.
Warm houden tot gebruik.
Kruid de varkenshaasbiefstukjes met peper en zout.
Verhit een koekenpan en laat hierin de boter uitbruisen.
Vervolgens de varkenshaasbiefstukjes aan beide zijden goudbruin en net gaar bakken.
Uit de pan nemen en in aluminiumfolie verpakken en laten rusten.
Aan de braadjus de sjalotten en laurier toevoegen en even laten meegaan.
Afblussen met de rode wijn en de vloeibare jus.
Vervolgens op een laag vuur tot de helft laten inkoken.
Het geheel zeven in een ander pannetje en warm houden.
De biefstukjes uit de folie halen en het vocht wat er vanaf is gekomen aan de saus toevoegen.
De biefstukjes op voorverwarmde borden plaatsen.
De knolselderijpuree erbij scheppen en het vlees met de saus overgieten.

Wijnadvies
Shiraz Cabernet, Jacob s Creek, Australie

Succestip
Als de knolselderijpuree klaar is, deze bestrooien met geraspte kaas en paneermeel, vervolgens in de oven laten kleuren.

Bron: Spar Succes recepten

Terug