Stoofperen met hertenbiefstuk

  • 4 stoofperen
  • 1 sinaasappel
  • 1 kruidnagel
  • 40 cl cranberrysap
  • 75 g suiker
  • 1 kaneelstokje
  • 300 g paddestoelenmelange
  • 4 hertenbiefstukjes á 125 g
  • 2 sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes peterselie
  • zout & peper
  • 3 eetl. boter
  • 1 theel. gedroogde tijm

Pel en snipper de sjalotjes.
Hak de peterselie fijn.
Schil de peren.
Was de sinaasappel en schil hem zeer dun.
Steek de kruidnagel in de schil.
Breng in een pan het cranberrysap met de suiker, kaneelstokje en sinaasappelschil aan de kook.
Stoof de peren 1 uur afgedekt op zacht vuur tot ze zacht zijn.
Veeg de paddestoelen schoon en snijd het in stukken.
Bestrooi, als de stoofperen gaar zijn, de hertenbiefstukjes met zout & peper.
Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de biefstukjes in 4 minuten rondom goudbruin en van binnen rose.
Neem het vlees uit de pan en laat het op een warm bord afgedekt met aluminiumfolie rusten.
Bak de sjalotjes, paddestoelen en tijm in het achtergebleven bakvet en pers de knoflook er boven uit.
Breng de paddestoelen op smaak met zout & peper.
Verdeel de stoofperen en biefstukjes met de paddestoelen over 4 borden.
Garneer het gerecht met peterselie.

Serveertip
Lekker met Vlaamse frieten.

Bron: Smulweb

Terug