Witlofpotje

voor 2 personen

  • 500 g witlof, in smalle reepjes gesneden
  • 1 eetl. appelstroop
  • peper en zout
  • 200 g crème fraiche
  • 200 g ham- of (katen)spekreepjes
  • 200 g geraspte kaas naar keuze

Doe de witlof, hamreepjes, appelstroop, crème fraîche en royaal versgemalen peper in de rijstkoker*, klem het deksel erop en zet hem 8 minuten op vol vermogen in de magnetron.
Roer de kaas erdoor, proef of er zout bij moet, klem het deksel er weer op en zet de rijstkoker nog 3 minuten in de magnetron.
In een ongeopende rijstkoker blijft het gerecht nog minstens ½ uur warm.
Serveer met couscous of aardappelpuree.
Bij gebruik van een magnetronschaal deze afdekken met magnetronfolie of een deksel.
Reken dan voor de eerste keer 10 minuten en de tweede 5 minuten.

*) Je kunt ook makkelijk en snel en toch lekker eten.
Schaf zo'n magnetron rijstkokertje aan, ik zag ze bij Blokker voor rond de 10 euro.
Het is a.h.w. een snelkookpan voor de magnetron en in de gesloten rijstkoker blijft de inhoud minstens een half uur warm.

Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©

Terug