Rookworst met rijst en prei

  • 1 kleine rookworst
  • 150 g tomaten
  • 1 bosje peterselie
  • 200 g rijst (alvast gaar koken)
  • 600 g prei
  • 50 g amandelen
  • 4 eetl. olie
  • snufje peper
  • snufje zout

Overgiet de rookworst met kokend water en laat kort wellen.
Neem uit het water, dep droog, snijd in plakken en halveer die desgewenst.
Maak intussen de prei schoon, snijd de stelen in de lengte door en spoel ze grondig schoon.
Snijd de prei in dunne ringen.
Snijd de tomaten zonder de steelaanzet in parten.
Hak de peterselie fijn.
Verhit de wok, giet er de olie in en laat die heet worden.
Roerbak de amandelstiften, prei en de plakjes worst ca. 4 minuten.
Voeg de rijst toe en roerbak nog 5 minuten.
Schep er de tomaten en de peterselie door en laat kort doorwarmen.
Breng op smaak met peper en zout.

Bron: Vlees.nl

Terug