Schnitzelrolletjes in mosterd-preisaus

schnitzelrolletje (1K)

  • 4 varkensschnitzels (ongepaneerd)
  • 25 g ontbijtspek (mager, in blokjes)
  • 1 eetl. Franse mosterd
  • ½ bouillonblokje
  • snufje peper
  • 1 eetl. olijfolie
 
  • 1 stengel prei (grote)
  • 150 g geraspte kaas (belegen)
  • snufje cayennepeper
  • 1½ dl druivensap (witte)
  • 2 dl kookroom
  • snufje zout

Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
Wrijf de schnitzels in met een beetje olie, wat peper en cayennepeper.
Snijd de prei in smalle ringen.
Bak de spekblokjes in een droge koekenpan met anti-aanbaklaag zachtjes uit.
Voeg de preiringen toe en bak het geheel nog 3 minuten op een laag vuur.
Voeg de room, het druivensap en de ½ bouillontablet aan het spek-uimengsel toe, breng het geheel aan de kook en laat de saus op een hoog vuur 3 minuten koken.
Zo nu en dan roeren.
Voeg een snufje cayennepeper en de mosterd toe en houd de saus warm.
Verwarm een koekenpan met anti-aanbaklaag, draai het vuur iets lager en bak de schnitzels om en om bruin.
Beweeg het vlees tijdens het bakken langzaam over de bodem van de pan.
Rol ze op en steek de rolletjes vast met cocktailprikkers.
Leg de rolletjes in lage ovenvaste schaal.
Roer de helft van de kaas door de saus, schep de hete saus over het vlees, strooi de rest van de kaas erover en laat het gerecht onder de grill snel goudbruin worden.
Lekker met aardappelpuree en doperwtjes met knoflook en ui.

Bron: Vlees.nl

Terug