Landelijke maïsschotel

maïsschotel (3K)

  • 6 middelgrote, vastkokende, in blokjes gesneden aardappelen
  • 1 middelgrote ui in blokjes gesneden
  • 2 fijngesneden teentjes knoflook
  • 1 kleine struik bleekselderij
  • 2 groentebouillonblokjes
  • ½ theel. tijmblaadjes
  • ½ theel. oregano
  • versgemalen peper
  • zeezout
  • 1 blik maïskorrels of 200 g maïs uit de diepvries of verse maïs
  • ⅓ rode, ⅓ groene,⅓ gele paprika in blokjes gesneden
  • 3 fijngesneden sjalotjes
  • 4 eetl. zure room of slagroom
  • 1 eetl. verse gehakte dille

Kook de aardappelblokjes gaar in een halve liter water met de bouillonblokjes en de kruiden.
Giet de blokjes af en houd het vocht apart.
Voeg aan het vocht de knoflook, ui en selderij toe.
Breng dit aan de kook en laat het 5 minuten zachtjes doorkoken.
Houd ⅕ deel van de aardappelblokjes apart en voeg de overige aardappels weer bij het kookvocht.
Weer aan de kook brengen en pureer het geheel daarna in de mixerblender.
Giet het mengsel terug in de pan en voeg de maïskorrels, de apart gezette aardappelblokjes, de sjalotjes en paprikablokjes er aan toe.
Laat het zachtjes stoven en voeg als laatste de slagroom en verse dille toe.
Breng indien nodig op smaak met versgemalen peper en zout.

Wijnadvies
Grenache rose, J.L. Cevenne, Frankrijk

Succestip
Voeg op het laatst blokjes fetakaas aan de schotel toe.

Bron: Spar Succes recepten

Terug