Mexicaanse tortilla met varkensvleesreepjes

varkensvleesreepjes (7K)

  • 500 g varkensvleesreepjes
  • 1 eetl. kruiden (Mexicaanse)
  • 4 grote tortilla's
  • ½ krop ijsbergsla
  • ¼ komkommer (in blokjes)
  • 3 eetl. olie
  • 1 avocado (in blokjes)
  • 3 tomaten (in plakken)
  • 1¼ dl zure room
  • 1 ui (fijngesnipperd)
  • 100 g geraspte kaas (jonge)
  • 1 eetl. citroensap

Schep in een kom de varkensvleesreepjes en Mexicaanse kruiden door elkaar.
Verhit de olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag en bak hierin de varkensvleesreepjes in ca. 8 minuten rondom bruin.
Voeg na 4 minuten de ui toe.
Verwarm ondertussen de tortilla’s volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking in de magnetron (koekenpan of oven).
Schep in een kom de citroensap en avocadoblokjes voorzichtig door elkaar.
Verdeel de warme tortilla’s over 4 borden.
Verdeel de ijsbergsla, komkommer, tomaat, avocado, varkensvleesreepjes, zure room en jong geraspte kaas over de tortilla’s.
Rol de tortilla’s op en serveer deze direct.

Bron: Vlees.nl

Terug