Warme bananen met kaneel-kokossaus

  • 4 grote bananen
  • 1 eetl. bloem
  • 2 eetl. suiker
  • ½ theel. kaneel
  • 3¼ dl santen

De uiteinden aan beide kanten van de bananen afsnijden.
Leg de bananen in een stoommandje en zet het mandje boven een pan met kokend water.
Laat de bananen 5 minuten stomen.
Haal de bananen eruit en pel ze, met behulp van een serveertang of mes.
Roer voor de saus, bloem, suiker en kaneel in een pan goed door elkaar.
Voeg er de santen aan toe en laat het mengsel op matig vuur, onder voortdurend roeren, indikken.
Laat 2 minuten zachtjes koken.
Leg de bananen op een schaal en schenk er de kokossaus over.

Serveertip
De bananenschillen kleuren bruin tijdens het stomen.
Het binnenste wordt echter mooi goudgeel.

Bron: Smulweb

Terug