Foe yong hai

  • 5 eieren
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • ½ theel. peper
  • ½ rode paprika
  • 50 g gepelde garnalen
  • 75 g champignons
  • 25 g geraspte wortelen
  • 1 theel. zout
  • ½ eetl. suiker
  • 100 g kipfilet
voor de saus:
  • 1½ eetl. tomatensaus
  • ½ eetl. tapiocameel
  • 20 cl water
  • 1 gesneden prei (alleen witte deel)
  • 2 teentje knoflook (fijngesneden)
  • ½ rode paprika (gesneden)

Klop alle eieren los en meng er een halve theelepel zout door.
Hak vervolgens de knoflook en de uien fijn en snij de paprika, de champignons en de kipfilet in wat grotere stukjes.
Verhit wat olie in een koekenpan en roerbak hierin de uien, de knoflook, de rest van het zout en de peper.
Zodra dit lekker begint te ruiken kan de kipfilet worden toegevoegd.
Blijf roeren totdat de kipfilet gaar is.
Nu de champignons en de garnalen erbij doen en blijven roeren totdat de champignons gaar zijn.
Roer dan de paprika erdoor.
Als deze zacht begint te worden de inhoud van de pan gelijkmatig verdelen.
Giet de eieren er over, maar beslist niet roeren.
Schakel de warmtebron in de laagste stand en sluit de pan af met een deksel.
Als de foe yoeng hay bijna klaar is en stevig genoeg, kunt u hem omdraaien.
De andere kant nog even bakken totdat deze ook gaar is.
Leg de foe yoeng hay aan de kant
Maak vervolgens de saus.
Los het tapiocameel op in het water.
Roerbak de knoflook in wat olie in een pan totdat deze lekker gaat ruiken.
Vervolgens de gesneden prei en de paprika erbij doen en blijven roeren.
Als deze gaar zijn mogen de tapiocaoplossing, de tomatensaus en de suiker erbij gedaan worden.
Blijf roeren totdat de saus gebonden is.
Schenk de saus in een schaal en leg de foe yoeng hay er in.
Dien het gerecht op als de saus nog warm is.

Bron: Smulweb

Terug