Vietnamese loempia's

loempias:
  • garnalen (pond grote, diepvries, van de toko (bv Xotus))
  • pondje schouderkarbonade
  • paar chinese paddestoelen
  • cellofaanmie
  • beetje taugé
  • beetje geraspte wortel
  • rijstpapier
  • suikerwater
garnering:
  • ijsbergsla (grote bladeren, niet in stukjes)
  • munt
dipsaus:
  • nuoc mam (vissaus, vietnamees of desnoods thais)
  • water
  • azijn (lekkere)
  • aantal teentjes knoflook in kleine stukjes
  • beetje geraspte wortel
  • beetje suiker
  • druppels/straal chilisaus of pepertjes naar smaak (mengverhoudingen even zelf testen)

Garnalen pellen en fijnhakken met zon mooi joekel van een hakmes.
Sschouderkarbonade langdurig onder/boven/voor/achter mals hakken ook met dat hakmes (ach, je kan ook gewoon een pond half om half kopen).
Cellofaanmie tijdje in heet water weken.
Chinese paddos indien gedroogd ook in heet water wellen en in reepjes snijden.
Garnalen, varken, paddos en mie mengen/kneden, wortel en taugé er doorheen mengen.
Velletje rijstpapier op snijplank leggen, goed natmaken met suikerwater (mbv spons), mengsel erin, uiteinden dichtvouwen en rolletje maken.
Herhalen tot het mengsel op is.
Rolletjes paar minuten in frituurpan.

Serveertip
Rolletje in blad ijsbergsla, paar blaadjes munt en koriander erbij in, dippen in saus.

Bron: Smulweb

Terug