Brochette van Meritus-rundvlees zoetzuur

brochette_rundvlees (1K)

  • 600 g Meritus-rundvlees
  • 4 stokjes citroengras (sereeh)
  • 100 g groene boontjes
  • 100 g jonge wortelen
  • 100 g peultjes
  • 100 g wit van prei
  • 100 g witte selder
  • 100 g verse ananas
  • beetje geraspte gember
    • voor de saus
  • 2 dl bruine fond
  • 1 theel. honing
  • scheutje balsamicoazijn

Kook alle groenten apart tot ze al dente zijn.
Doe samen met de stukjes ananas en de geraspte gember in een pan.
Laat lichtjes kleuren.
Snijd het rundvlees in gelijkmatige blokjes en prik ze op de stokjes van citroengras.
Grilleer de brochettes aan alle zijden.
Zorg dat het vlees binnenin sappig blijft.
Deglaceer de pan met bruine fond en breng lichtjes op smaak met honing en balsamicoazijn.
Schik de groenten in een diep bord.
Leg de rundvleesbrochette er bovenop.
Werk af met de saus.

Bron: Het Recept Van De Week

Terug