Risotto van basmati met ossenstaart en schijfjes Sint-Jacobsvruchten

  • 100 g basmatirijst
  • 8 Sint-Jacobsvruchten
  • 1 ossenstaart
  • 40 g boter
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 1 l bruine fond

Kook de rijst en verfris hem.
Bak de ossenstaart bruin samen met de ui en de wortel.
Bevochtig met bruine fond en laat zachtjes pruttelen.
Doe het vlees van het been en hak alles fijn.
Zeef het vocht door een fijne zeef, ontvet en laat tot de helft inkoken.
Bind de saus met een klontje boter.
Meng nu de rijst met de ossenstaart, bevochtig met fond en laat alles zachtjes koken met een klontje boter.
Doe de risotto in ronde vormpjes en beleg met dunne schijfjes Sint-Jacobsvruchten.
Nappeer de saus over het geheel.

Tip van de chef
Gebruik warme borden, zo blijft niet alleen de rijst goed warm maar worden de Sint-Jacobsvruchten ook een beetje lauw.

Bron: De Wassende Maan

Terug