Gevulde aardappelen
met o.a. pijnboompitten, walnoten en champignons

aardappel_gevuld (3K)

  • 4 grote vastkokende nieuwe aardappelen
  • 2 eetl. olijfolie
  • 100 g. geroosterde pijnboompitten
  • 1 handje grof gehakte walnoten
  • 12 champignons in vieren gesneden
  • 4 plakken brie
  • < ½ theel. karweizaadjes
  • 2 eetl. créme fraîche
  • peper en zout
  • 100 g spekjes

Borstel de aardappelen goed af onder koud stromend water.
Kook ze in water met wat zout in ca. 15 minuten gaar.
Bak in de tussentijd de spekjes krokant.
Laat de aardappelen even afkoelen en snijd ze vervolgens door de helft.
Schraap het binnenste met een lepel uit de aardappel, maak dit goed fijn en schep het geheel in een kom.
Zet de uitgeholde aardappelen in een ovenschaal.
Voeg aan de fijngemaakte aardappel, de olijfolie, de créme fraîche, pijnboompitten en champignons toe en meng goed door elkaar.
Breng het mengsel op smaak met peper en zout.
Vul nu de aardappelhelften met het mengsel en bedek ze met een plak brie.
Bestrooi de gevulde aardappels licht met karweizaadjes en zet ze gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200 °C of totdat ze warm zijn en goudbruin gebakken.
Strooi als laatste de uitgebakken spekjes erbovenop.

Wijnadvies
Ruby Cabernet Cinsault, Zuid Afrika

Succestip
Serveer met een gemengde salade en Turks brood.

Bron: Spar Succes recepten

Terug