Knapzakjes van filodeeg gevuld met Provençaalse groenten

knapzakjes_filodeeg (3K)

  • 6 sjalotjes
  • 12 champignons
  • ½ rode, ½ groene, ½ gele paprika
  • 1 reuze tomaat
  • ½ courgette
  • ½ aubergine
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theel. verse tijmblaadjes
  • 1 takje rozemarijn
  • 3 eetl. olijfolie
  • 1 glaasje Cognac
  • 1 blik gezeefde tomaten
  • peper en zout
  • 16 plakken filodeeg
  • 2 eetl. gesmolten boter
  • vetvrij papier

Snijd voor zover nodig de groenten in kleine blokjes.
Verhit de olie en bak hierin de groenten op hoog vuur om en om.
Voeg de Cognac er aan toe en flambeer deze.
Als de alcohol verdampt is en niet meer brand, de helft van de gezeefde tomaten en de kruiden er aan toevoegen en het geheel zachtjes laten inkoken (ca. 10 minuten).
Vervolgens op een zeef gieten en het vocht opvangen.
Laat de groenten afkoelen.
Leg de helft van de filodeegvellen op het werkvlak en bestrijk ze met zachte boter.
Leg hierop de overige vellen.
Schep in het midden van de vellen een bergje groenten, vouw de vellen tot een bundeltje en zet ze vast met een prikkertje.
Zet de bundeltjes op vetvrij papier op een ovenschaal.
Verwarm de oven voor op 225 °C en bak de bundeltjes in 5 tot 8 minuten goudbruin en knapperig.
Verwarm het vocht van de groenten met de overige gezeefde tomaten.
Plaats per persoon 2 bundeltjes op voorverwarmde borden en giet de saus erbij.
Garneer het geheel met een takje verse tijm of rozemarijn.

Wijnadvies
Cabernet Sauvignon Tempranillo, Altivo, Argentinie

Succestip
U kunt het filodeeg ook in bakjes draperen en deze van tevoren afbakken.
De groenten dan apart verwarmen en er in scheppen.

Bron: Spar Succes recepten

Terug