Gevulde slakropjes

  • 250 g mager kalfsgehakt
  • zout
  • boter
 
  • 4 kleine kropjes sla
  • 3 eetl. ontvette jus of bouillon
  • paneermeel

U kunt bij het ingredient bouillon gebruik maken van echte bouillon, of bouillon gemaakt van tabletten.
Maak het gehakt aan met zout en draai er 4 kleine balletjes van.
Verhit wat boter in n een braadpan en bak hierin de gehaktballetjes in 20 minuten, op zacht vuur, gaar en bruin.
Was de slakropjes, verwijder de slechte bladeren en snijd een stukje van de stronk af.
Zet de slakropjes op in een pan met een bodempje water waaraan wat zout is toegevoegd en kook ze gaar in 15 minuten.
Laat daarna de sla goed uitlekken, doe de kroppen over in een vuurvaste schaal en vul elk kropje met een balletje gehakt.
Overgiet de slakropjes vervolgens met de jus of de bouillon en bestrooi het geheel met wat paneermeel.
Zet de schotel in een voorverwarmde oven (180 °C stand 4 of 5).
Bedruip het gerecht nog een keer met de jus of de bouillon en laat de schotel in 15 minuten een lichtbruin korstje krijgen.

Terug