Cannellóni gevuld met roomkaas en kruiden en paprikasaus

cannellóni_gevuld (3K)

  • 1 pak lasagne naturel
  • 2 bakjes roomkaas met kruiden
  • 2 eetl. gehakte peterselie
  • 2 eetl. fijngesneden bieslook
  • 1 uitgeperst teentje knoflook
  • 2 eetl. kruidenpaneermeel
  • 4 hittebestendige ovenschaaltjes
  • 1 eetl. zachte boter om de schaaltjes mee te bestrijken
  • 1 grote rode paprika in blokjes gesneden
  • ⅛ l slagroom
  • peper en zout
  • bieslookringetjes voor de garnering

Breng in een ruime pan water aan de kook met wat zout en een lepel olijfolie.
Kook op matig vuur de lasagneplakken tot ze net gaar zijn (ca. 5 minuten).
Spoel ze direct met koud water af.
Roer de roomkaas glad en meng deze met de kruiden en knoflook.
Breng deze indien nodig op smaak met peper en zout.
Droog de lasagneplakken en bestrijk ze aan een zijde met de roomkaas.
Rol de bladen op en leg ze op een schaal tot alle rolletjes zijn gemaakt.
Zet de paprikablokjes met de slagroom op het vuur en laat het zachtjes koken tot de paprika gaar is.
Op smaak brengen met peper en zout en in een mixerblender goed fijn pureren.
Bestrijk de ovenbestendige schaaltjes met zachte boter en leg de rolletjes tegen elkaar in de schaaltjes.
Giet de paprikasaus door een fijne zeef over de rolletjes en bestrooi ze met het kruidenpaneermeel.
Zet de schaaltjes nu in een voorverwarmde oven op 250 °C en laat ze in ca. 8 minuten knapperig en goudbruin kleuren.
Garneer ze vervolgens met de bieslookringetjes.

Wijnadvies
Montepulciano, Italie

Succestip
Serveer met stokbrood en een lekkere gemengde salade.

Bron: Spar Succes recepten

Terug