Carpaccio van courgette

carpaccio_courgette (3K)

  • 2 courgettes
  • 4 eetl. extra vierge olijfolie
  • 2 theel. honing
  • 1 theel. verse tijmblaadjes
  • 4 eetl. balsamicoazijn
  • versgemalen peper en grof zeezout
  • verse muntblaadjes
  • 3 eetl. geroosterde pijnboompitten

Halveer de courgettes en leg ze met de platte kant op het werkvlak.
Schaaf met een dunschiller of een kaasschaaf lange dunne plakken van de courgette en leg de plakken dakpansgewijs op koele borden.
Maak een dressing van de olie, azijn, honing en verse tijm en verdeel deze over de courgetteplakken.
Kruid met versgemalen peper en grof zeezout.
Maak het geheel af met de pijnboompitten en muntblaadjes en laat ca. 15 minuten marineren, zodat de courgette de dressing goed kan opnemen en iets zachter wordt.

Wijnadvies
Chardonnay, Veneto, La Fattoria, Italie

Succestip
Voeg blokjes fetakaas of plakjes mozzarella toe.

Bron: Spar Succes recepten

Terug