Japanse noedels met Teriyaki Honing kip en geroosterde kokos

japanse_noedels (3K)

  • 1 zak (250 g) woknoedels
  • 400 g kipfilet of gehakt
  • 2 teentjes knoflook
  • 6 lente-uitjes
  • wokolie
  • 600 g oosterse roerbakgroenten
  • ½ zakje Conimex Geraspte Kokos
  • 10 eetl. Conimex Woksaus Japanse Teriyaki Honing

Kook de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.
Snijd de kipfilet in stukjes.
Pel en snijd de knoflook in plakjes.
Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in de lengte in reepjes.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de kip en de knoflook ca. 5 minuten.
Voeg de groenten toe en wok deze ca. 3 minuten mee.
Rooster ondertussen in een hete droge koekenpan de kokos in ca. 1 minuut goudbruin.
Geregeld roeren.
Af laten koelen op een bord.
Schep de noedels, de geroosterde kokos en de woksaus door de kip en wok nog 2 minuten.
Schep de Japanse noedels in diepe kommen en leg op elk wat lente-uienreepjes.

“Leg de reepjes lente-ui in ijswater, dan krullen ze mooi op.”

Bron: Conimex

Terug