Tacos met roergebakken varkensvleesreepjes, groenten en paprikasaus

tacos (3K)

  • 12 kant en klare tacos
  • 400 g varkensvleesreepjes
  • 2 eetl. zonnebloem olie
  • 1 zakje roerbakgroenten
  • 2 eetl. hotketchup
  • 1 rode paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 1/4 fijngesneden
  • Spaans pepertje
  • 1 bekertje slagroom
  • versgemalen peper
  • zout

Verhit de olie in een ruime hapjespan en verwarm de oven voor op 125 °C.
Bak de varkensvleesreepjes op een hoog vuur in ca. 7 minuten krokant en gaar.
Voeg vervolgens de roerbakgroenten er aan toe en laat deze even meebakken.
Voeg dan de hotketchup en een scheutje water toe.
Laat het geheel even zachtjes doorkoken.
Indien nodig op smaak brengen met peper en zout.
In de tussentijd de paprika in blokjes snijden en samen met de knoflook, Spaanse peper en room aan de kook brengen en zachtjes laten doorkoken tot de paprika gaar is.
Dit alles op smaak brengen met peper en zout en in de mixerblender goed fijn laten draaien.
Hierna het geheel zeven door een fijne zeef in een pan aan de kook brengen en warm houden.
Verwarm vervolgens de tacos in de oven (ca. 15 minuten).
Nu per persoon drie tacos vullen met het vlees-groenten mengsel en op bordjes plaatsen.
De paprikasaus rondom scheppen.

Wijnadvies
Cabernet Sauvignon Tempranillo, Altivo, Argentinie

Succestip
Bestrooi met verse fijngesneden koriander of peterselie.

Bron: Spar Succes recepten

Terug