Lentefrisse aardappelcurry

lentefrisse_aardappelcurry (2K)

  • 20 krieltjes in stukken en gegaard in de microgolf
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 100 g doperwtjes
  • 250 g bloemkoolroosjes
  • 1 versnipperde ui
  • 1 medium courgette , fijngehakt
  • 2 medium wortels , fijngehakt
  • 3 teentjes look , versnipperd
  • 2 eetl. verse gember , geraspt
  • 1 eetl. kerriepoeder
  • 20 cl kokosmelk
  • (optioneel) 1 eetl. olijfolie

Verhit 1 eetlepel olijfolie in de wok en sauteer de ui.
Voeg look, gember en kerriepoeder toe.
Voeg de tomaten, een kop water en de gesneden wortelen toe en breng aan de kook.
Laat ongeveer 15 minuten pruttelen.
Blancheer ondertussen de doperwtjes enkele minuten in kokend water.
Wanneer de worteltjes zacht worden, voeg je de courgette en bloemkool en de voorgegaarde aardappeltjes toe.
Laat nog 5 à 7 minuten sudderen.
Voeg dan de doperwtjes en eventueel de kokosmelk toe.
Laat even doorkoken en serveer.

Tip
Lekker met stukjes kip.
Deze kan je vanaf het begin met de kruiden meebakken.

Bron: Patapas

Terug