Saté babi, Geroosterd varkensvlees aan pennen

sate_babi (2K)

  • 500 g mals varkensvlees
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theel. ketoembar
  • 1 stukje laos
  • 1 theel. djahé
  • 1 theel. suiker
  • 2 eetl. boter
  • 2 eetl. ketjap
  • citroensap
  • satépennen

Snijd het vlees in blokjes en laat deze in een marinade van de fijngemaakte ingrediënten en wat zout een paar uur in de koelkast staan.
De blokjes (meestal 4 stuks) aan de saté pennen rijgen.
Daarna de saté grillen op een elektrische grill maar de geur en smaak van boven houtskoolgloed geroosterd vlees gaat boven alles!
Leg de satépennen (van bamboe) een half uurtje in wat water, zodat ze straks tijdens het roosteren minder snel verbranden.

Bron: Jan Rijks

Terug