Witlof met pikante kerriesaus

  • 1 kg witlof
  • 1 zakje kerriesaus
  • 2 eetl. rozijnen
  • 1 theel. kerriepoeder
  • 1 potje ananasstukjes
  • zout

Verwijder eventueel lelijke blaadjes en snijd met een scherp mesje de pit uit de struikjes.
Was de struikjes en kook ze met weinig water met wat zout in ca. 25 minuten gaar.
Laat de stukjes ananas uitlekken, maar vang het sap op.
Vul het sap aan tot 2 dl. met wat water.
Maak de kerriesaus met het verdunde ananassap volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Voeg de rozijnen met de kerrie en de stukjes ananas toe aan de saus.
Laat de witlof even uitlekken in een vergiet en leg de struikjes in een schaal.
Schenk de kerriesaus erover.

Tip
Lekker met gekookte aardappelen of rijst.

Bron: De Oude Muur

Terug