Raapsteeltjes met mosterdsaus

  • 8 eieren
  • 35 g boter
  • 30 g gezeefde bloem
  • 1 ½ dl. melk
  • 1 ½ dl. bouillon
  • zout
  • peper
  • 1 eetl. (of meer) grove mosterd
  • 1 klein uitje
  • 300 g raapsteeltjes
  • 4 tomaten
  • 200 g ham

Raapsteeltjes wassen, droog slingeren en grof snijden.
Het uitje pellen en ragfijn snipperen.
De ham in smalle reepjes snijden.
De tomaten ontvellen en in blokjes snijden.
Bestrooi ze met wat zout & peper.
Kook de eieren, als het water kookt, 4 minuten.
Laat ze in koud water schrikken.
Ondertussen in een pannetje met dikke bodem de boter laten smelten.
Roer de gezeefde bloem erdoor en blijf zolang roeren tot een volkomen glad en smeuïg mengsel is verkregen.
Schenk, onder voortdurend roeren, melk en bouillon erbij.
Blijf roeren tot alles aan de kook is gekomen en een gebonden saus is gemaakt.
Voeg wat zout & peper toe.
Roer er vlak voor het opdienen de mosterd en de uisnippers aan toe.
Halveer de eieren en zet ze met de punten omhoog in het midden op de borden.
Schik de raapsteeltjes er rondom.
Strooi de gekruide tomaten blokjes over de steeltjes.
Schep de hete saus over de eieren.
Bestrooi eieren en saus met de hamreepjes.

Bron: De Oude Muur

Terug