Kalfslapje met limoensaus

voor 2 personen

  • 1 limoen
  • 2 dunne kalfslapjes
  • 1 eetl. vloeibare margarine
  • 2 eetl. bloem
  • 1 dl grentebouillon
  • 1 dl halfvolle melk
  • 1 theel. mosterd

Boen de limoen goed schoon en rasp wat van de schil af.
Snijd een stukje van de schil en snijd dat in fijne reepjes.
Houd de reepjes schil apart.
Pers de limoen uit.
Bestrooi de kalfslapjes met peper en een beetje zout.
Bak het vlees in de hete margarine aan beide zijden bruin.
Neem het vlees uit de pan en houd het warm.
Voeg de geraspte limoenschil en het limoensap toe aan de pan en roer het aanbaksel los.
Roer de bloem met de bouillon tot een glad papje en giet dit in de pan.
Laat het sausje op laag vuur al roerend binden.
Verdun de saus met de melk en maak de saus op smaak met een beetje mosterd.
Leg het vlees weer in de saus en strooi de reepjes limoenschil er over.

Menusuggestie
Lekker met courgette en penne met gebakken champignons.

Bron: Voedingscentrum

Terug