Lamsvlees met rijst en groente

  • 500 g lamsvlees
  • 1 theel. kurkuma
  • 1 theel. korianderpoeder
  • mespunt nootmuskaat
  • mespunt kaneel
  • mespunt kruidnagelpoeder
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 flinke wortel
  • 2 stelen bleekselderij
  • 1 flinke ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 g doperwten
  • 250 g rijst
  • 60 cl groente- of kipbouillon
  • zout _amp+ peper
  • olie om te bakken

Snij het vlees in blokjes van 2 x 2 cm.
Doe de kruiden in een kom en roer er de twee eetlepels olijfolie doorheen.
Schep er de blokjes lamsvlees door en wrijf het kruidenmengsel met de hand goed in het vlees.
Snij de wortel in blokjes en de bleekselderij in boogjes.
Snipper de ui grof.
Verhit een scheut olie in de braadpan en bak de blokjes vlees rondom bruin.
Schep het vlees uit de pan.
Laat de verse groente in het braadvet bakken tot de ui begint te kleuren.
Pers er de knoflook bij.
Schep er de droge rijst door en laat kort meebakken.
Voeg het vlees en de bouillon toe, bestrooi met wat zout & peper.
Breng het aan de kook en laat het met een deksel op de pan koken tot de rijst gaar is (regelmatig controleren).
Voeg 5 minuten voor het einde van de kooktijd de doperwtjes toe.

Variatie
Met paprika- en chilipoeder, mais en paprika's maak je dit gerecht Mexicaans van smaak.
Als je het lmsvlees vervangt door kip, en dan kerrie toevoegt, geef je er een Indiaas tintje aan.

Gepubliceerd door: PM3 Receptensite

Terug