Geroosterde tuinboontjes met komkommersalade

  • 2,4 kg dikke tuinbonen
  • 1 krop sla
  • 2 eetl. azijn
  • ½ dl olijfolie
  • 4 tenen knoflook
  • 1 theel. mosterd
  • peper
  • zout

Dikke bonen doppen, 5 minuten koken in iets water met zout, nogmaals pellen en goed laten uitlekken.
Marineer ze minstens 15 minuten in de olie met gesnipperd knoflook.
Roerbak de dubbel gepelde tuinbonen daarna even om ze goed door te warmen.
Was de sla en maak ze aan met een dressing van olie, mosterd en azijn.
Doe in een schaal 2 eetlepels olie, 2 eetlepels azijn, 1 theelepel mosterd en eventueel 1 eetlepel mayonaise.
Haal hier de mooie blaadjes sla door en leg ze op de rand van een platte schaal en leg hierop de tuinbonen en enkele schepjes komkommer salade.
Maak de rest van de sla fijn in de sausschaal en meng door elkaar.
Vlak voor het opdienen bestrooien met 2 eetlepel geroosterde kokos.
De rest van de komkommersalade in een schaal doen en versieren met een topje uit een basilicum takje.

Bron: NN

Terug